Kroonverankering door Peters Bomenservice

Kroonverankering door Peters Bomenservice

In sommige gevallen heeft een boom een plakoksel, dit noemt men ook wel een kleeftak.

Als 2 takken uit dezelfde oksel te steil omhoog groeien kan een plakoksel of kleeftak ontstaan.  Er zit bast tussen de 2 armen van de vork, waardoor de aanhechting niet sterk genoeg is – dit is een gevaar. Peters Bomenservice kan uw boom controleren op een dergelijke afwijking. In deze video ziet u heel duidelijk wat een kroonverankering is en hoe Peters Bomenservice deze voor u klimmend kan plaatsen:

https://www.youtube.com/watch?v=AOTAiWWRYgM

Een plakoksel kan meerdere oorzaken hebben. Sommige boomsoorten hebben er meer aanleg voor dan andere. Robinia, beuk en esdoorn zijn er gevoelig voor. Vaak is de oorzaak dat een boom in de schaduw staat en zo snel mogelijk naar het licht wil groeien. Hierdoor ontstaan steile takken. Die steile opgaande vorm is een oorzaak.

Peters Bomenservice kan het risico van een plakoksel  reduceren door het aanbrengen van een kroonverankering. Hiermee kan de boom duurzaam behouden blijven.

Onlangs  heeft peters Bomenservice diverse Cobra kroonverankeringen geplaatst zodat de bomen niet verwijderd hoeven worden en de veiligheid gewaarborgd blijft. Zie foto’s van ons eigen werk:

kroonverankering door Petersbomenservice, zuid limburg, kroonverankering door Petersbomenservice, zuid limburg, kroonverankering door Petersbomenservice, zuid limburg, kroonverankering door Petersbomenservice, zuid limburg, kroonverankering door Petersbomenservice, zuid limburg,